Connection Media slaat Pepper aan de haak

1 maart 2022

Rotterdam - Connection Media, expert in online daten, neemt het dating platform Pepper over. Met de overname van Pepper breidt het bedrijf haar positie in de online datingmarkt verder uit. 

Pepper is ontwikkeld vanuit de wensen van singles zelf. Op het platform kunnen singles zichzelf profileren andere singles op een persoonlijke manier. Niet door vertellen wie ze zijn, maar door het te laten zien. Met een persoonlijk moodboard, muziekfragmenten en filmpjes geven zij een kijkje in hun persoonlijkheid en interesses. Deze visuele aanpak is veel persoonlijker dan datingsites waar alleen foto’s van gebruikers zelf worden gedeeld en zij zich met tekst omschrijven. Sinds de oprichting van Pepper door RTL Ventures in 2011 is het platform ontwikkeld tot één van de grootste datingplatformen in Nederland. De huidige eigenaar, het Nederlandse MatchMedia, verkoopt Pepper aan Connection Media, die het platform verder zal ontwikkelen. 

Het Nederlandse Connection Media heeft naast Pepper ook de datingapp Kwissle in haar portfolio. 

Wessel Verhoeff, CEO van Connection Media: “Pepper heeft een sterke positie in de datingmarkt veroverd. Veel singles weten Pepper te vinden in hun zoektocht naar de perfecte match. De visuele en persoonlijke aanpak, waarmee singles in Pepper kunnen laten zien wie zij zijn, past perfect bij onze visie op online daten. Die echte connectie stimuleren wij ook met ons andere dating platform Kwissle. Beide platformen vullen elkaar ook goed aan. Daar waar Kwissle zich met name richt op de niche 35+, richt Pepper zich meer op de jongere doelgroep. Ik kijk ernaar uit om met Kwissle en Pepper onze positie in de markt nog verder te versterken en zoveel mogelijk singles te helpen de liefde te vinden.”

John Meuffels, directeur van MatchMedia, onderschrijft de match tussen Connection Media en Pepper: “Connection Media laat met Kwissle zien dat zij de kansen voor de datingmarkt erkennen, maar ook weten waar de zwakke plekken zitten. Singles  vinden het bijvoorbeeld moeilijk in te schatten of iemand een echte match is. Met Pepper hebben we daar al goede stappen in gezet door de hele beleving van de singles visueel en persoonlijk te maken. Connection Media heeft de kennis in huis om de volgende stap te zetten en de date-ervaring nog beter te maken. Ook weten zij met Kwissle succesvol nepprofielen te weren van het platform, door slimme technische oplossingen in te zetten. Nu deze kennis gecombineerd wordt met de succesvolle aanpak van Pepper, kunnen singles straks echt profiteren van een unieke date-beleving. En de echte liefde vinden. Ik ben blij dat Connection Media Pepper die volgende fase in zal brengen.”

 # #

 Over MatchMedia

MatchMedia is sinds 2001 actief met datingsites voor hoger opgeleide singles (match4me) en actieve 50-plussers (50plusmatch). MatchMedia is actief in Nederland, België, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. 

Over Connection Media 

Connection Media is sinds 2021 actief met dating app Kwissle, de app voor een echte connectie. Door middel van slimme technische oplossingen wil het bedrijf de ‘real world’ date-ervaringen overbrengen naar het online daten. De unieke love journey zorgt in de app dat gebruikers een echte connectie maken met elkaar. Bovendien behoren nepprofielen dankzij deze aanpak tot het verleden.

Connection Media is opgericht door Wessel Verhoeff en Kees Doornenbal. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Rotterdam. 

Voor meer informatie: www.kwissle.com en www.connection-media.nl

Het zijn de kleine dingen die je elke dag doet die me het gevoel geven dat we eeuwig kunnen blijven bestaan.

Powered and design by
© BUZZEL  2022

Contact

Connection Media BV
Brandingdijk 82
3059 RB ROTTERDAM
The Netherlands

+31103220110
info@connectionmedia.nl

Online daten weer leuk maken!